Växande värde – en livsmedelsstrategi för Kalmar län

Vi har många anledningar att vara stolta över maten från Kalmar län. Strategin går ut på att lyfta livsmedelsföretagen ytterligare och göra Kalmar län till en välkänd livsmedelsregion av högsta klass.

De gröna näringarna och livsmedelskedjan "från jord till bord" är viktiga för vår region, men det behövs utveckling och nytänkande för att växa vidare. Livsmedelsstrategi för Kalmar län 2016-2025 ska bidra till att detta blir möjligt. Handlingsplanen går under benämningen Växande värde. Huvudmännen för arbetet är Regionförbundet i Kalmar län, LRF Sydost och Länsstyrelsen i Kalmar län. 

I kolumnen till höger hittar du strategin i fullformat samt i en kortare populärversion.

Du kan följa det fortsatta arbetet med livsmedelsstrategin på dessa sidor, samt via vår Facebookgrupp. 

Vi kommer gärna ut på besök i din verksamhet. Kontakta oss om du vill veta mer! 

Aktuellt   Nyhetsarkiv »

Rådslag om livsmedel

2017 års rådslag om livsmedel

Både på länsnivå och nationell nivå finns nu strategier för hur livsmedelsbranschen kan växa, långsiktigt och hållbart. Den 6 december i Vimmerby hålls ett rådslag om vad som hänt och vad som är på gång i det arbetet.

Nya erbjudanden på gång från Livsmedelsutveckling Sydost

Tillväxtlyft livsmedel, finansieringsträffar och branschdialog om upphandling är några av de aktiviteter som erbjuds närmast i höst för den som jobbar med mat och livsmedel i regionen.

Livsmedelsutveckling Sydost arrangerar ölandsmästerskap i grillning

Livsmedelsutveckling Sydost är med och arrangerar det första ölandsmästerskapet i grillning någonsin.

Företagsbesöken fortsatt viktiga för Livsmedelsutveckling Sydost

Under hela våren har Livsmedelsutveckling Sydost besökt många företag. Det har redan lett till flera aktiviteter. Närmast på tur står Öländska grillmästerskapet i augusti och i september drar ”Tillväxtlyft livsmedel" igång.