Växande värde – en livsmedelsstrategi för Kalmar län

Vi har många anledningar att vara stolta över maten från Kalmar län. Strategin går ut på att lyfta livsmedelsföretagen ytterligare och göra Kalmar län till en välkänd livsmedelsregion av högsta klass.

De gröna näringarna och livsmedelskedjan "från jord till bord" är viktiga för vår region, men det behövs utveckling och nytänkande för att växa vidare. Livsmedelsstrategi för Kalmar län 2016-2025 ska bidra till att detta blir möjligt. Handlingsplanen går under benämningen Växande värde. Huvudmännen för arbetet är Regionförbundet i Kalmar län, LRF Sydost och Länsstyrelsen i Kalmar län. 

I kolumnen till höger hittar du strategin i fullformat samt i en kortare populärversion.

Du kan följa det fortsatta arbetet med livsmedelsstrategin på dessa sidor, samt via vår Facebookgrupp. 

Vi kommer gärna ut på besök i din verksamhet. Kontakta oss om du vill veta mer! 

Aktuellt   Nyhetsarkiv »

Livsmedelsutveckling Sydost satsar vidare på livsmedelsbranschen i regionen

För den som jobbar med mat och livsmedel i regionen finns det nya utvecklingsmöjligheter i vår. I februari blir det inspirationsdag för charkuteri och en exportträff på temat Kina. Senare erbjuds stöd i finansiering, produktutveckling och digitalisering.

Länets livsmedelsbransch 2015

Vi har redan tidigare konstaterat att livsmedelssektorn är viktig för Kalmar län. Här presenteras lite siffror för utvecklingen fram till 2015, vilket är vad som just nu finns tillgängligt i offentlig statistik.

Nya erbjudanden på gång från Livsmedelsutveckling Sydost

Tillväxtlyft livsmedel, finansieringsträffar och branschdialog om upphandling är några av de aktiviteter som erbjuds närmast i höst för den som jobbar med mat och livsmedel i regionen.

Livsmedelsutveckling Sydost arrangerar ölandsmästerskap i grillning

Livsmedelsutveckling Sydost är med och arrangerar det första ölandsmästerskapet i grillning någonsin.