Vi söker en IT-strateg

– med fokus på digital omställning

Vi erbjuder

Det här är jobbet för dig som vill arbeta strategiskt och brett med digitaliserings- och utvecklingsfrågor. Rollen som handläggare/IT-strateg erbjuder varierande uppgifter: leda och koordinera processer och aktiviteter, utreda, omvärldsbevaka, informera och utbilda samt aktivt delta i projekt, styrgrupper och nätverk. Välkommen till Regionförbundet i Kalmar län och till en lika angelägen som spännande befattning!

Arbetsbeskrivning

Digitaliseringen berör alla samhällssektorer och involverar såväl regionförbundets olika verksamhetsområden, som ett flertal andra aktörer och samarbetspartner.

Rollen som IT-strateg innebär att stödja och driva såväl regionförbundets som andra aktörers insatser inom ramen för länets regionala digitala agenda (www.rfkl.se/agenda). Att driva processer i komplexa miljöer är en stor del av arbetet. Du förväntas överblicka och samordna olika insatser så att Kalmar län kan tillvarata digitaliseringens möjligheter för samhällsutveckling på bästa sätt.

Arbetet innebär att i dialog med olika aktörer genomföra utredningar och förstudier samt skriva beslutsunderlag och rapporter inom ämnesområdet, vilket i sin tur förutsätter en viss omvärlds- och intressebevakning. I jobbet ingår också att bistå kollegor inom regionförbundets olika verksamhetsområden med din kompetens. Detta kräver ett aktivt deltagande i såväl nationella som regionala och lokala sammanhang där din roll blir att se till helheten och färdriktningen i de enskilda besluten och insatserna. I arbetet ingår även att företräda regionförbundet i ett antal interna och externa styrgrupper.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har examen från systemvetenskaplig utbildning eller annan relevant utbildning, gärna inom IS/IT, motsvarande minst 180 högskolepoäng. Du har erfarenhet av processledning och projektutveckling samt av strategiska uppgifter inom ämnesområdet. Arbetet förutsätter att du har goda kunskaper om olika systemstöd och IT-utvecklingsarbete samt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Erfarenhet av IT-drift respektive arbete i en politiskt styrd organisation är meriterande.

Du är analytisk och har en god pedagogisk förmåga, vilket innebär att du kan beskriva komplexa samband på ett begripligt och engagerande sätt. Du har en strategisk läggning, är drivande på ett smidigt sätt och arbetar lika bra själv som tillsammans med andra. Digitaliseringens roll och möjligheter i samhällsutvecklingen intresserar dig mycket!

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

Tillträde: Snarast efter överenskommelse

Ansökan

Ansök senast:  2017-10-27
Referensnummer: A719743
Ansök via: Visma Recruit (Offentligajobb.se)

 


Om regionförbundet

Regionförbundet i Kalmar län är en politiskt styrd organisation, med ca 80 anställda, som arbetar med tillväxt- och utvecklingsfrågor i Kalmar län. Organisationen är offentligt finansierad och ägs av länets 12 kommuner samt landstinget. Vi erbjuder nätverk, samordning och ekonomiskt stöd för att uppnå konkreta mål som gagnar den regionala utvecklingen. Genom ett snabbt och flexibelt arbetssätt utvecklar vi nya metoder för samarbete mellan olika aktörer, både regionalt, nationellt och internationellt.

Regionförbundets kansli finns på Nygatan 34 i Kalmar. Arbetsplatsen erbjuder en utvecklande och en stimulerande miljö där många olika kompetensområden möts. Vår arbetsplats präglas av öppenhet, personligt ansvar och respekt för varandra.