Vi söker en analytiker/statistiker

Roll och uppgifter

Arbetet som analytiker/statistiker är en intern expertroll där du i dialog med kollegor specificerar hur information ska hämtas in, analyseras, sammanställas, lagras och presenteras. Du deltar i arbete med att ta fram underlag för planering och uppföljning samt prognostisera olika samhällsförändringar genom bearbetning av statistik från olika interna och externa källor. Du kommer bland annat att göra presentationer samt vara ett internt stöd vid framtagning av olika handlingsplaner och dokument. Arbetet innebär också att skriftligt och muntligt föredra resultatet av analyser, enkäter och prognoser.

Tjänsten ingår i den administrativa områdesgruppen som framför allt arbetar med interna processer. En stor del av regionförbundets verksamhet bedrivs i projektform, vilka handhas av vårt projektkontor som du också kommer att ha ett nära samarbete med.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en samhällsvetenskaplig akademisk examen, gärna med inriktning mot t.ex. statistik, nationalekonomi eller kulturgeografi. Du har god kunskap i systemvetenskap och att arbeta med statistik, samt erfarenhet av projektarbete med inslag av IT-utveckling.

Erfarenhet av bearbetning av stora datamängder, prognoser, statistiska modeller och analyser eller geografiska informationssystem (GIS) är meriterande. Du har också kunskaper i regional utveckling.

Du är analytisk, ser detaljer såväl som övergripande sammanhang. Din samarbetsförmåga är god och du tar gärna egna initiativ och ger förbättringsförslag. Som person är du ansvarsfull, strukturerad, och serviceinriktad. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Vikariat till och med 2018-12-31
Omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast efter överenskommelse

Ansökan

Ansök senast:  2017-11-30
Referensnummer: A729779
Ansök via: Visma Recruit (Offentligajobb.se)


Om regionförbundet

Regionförbundet i Kalmar län är en politiskt styrd organisation, med ca 80 anställda, som arbetar med tillväxt- och utvecklingsfrågor i Kalmar län. Organisationen är offentligt finansierad och ägs av länets 12 kommuner samt landstinget. Vi erbjuder nätverk, samordning och ekonomiskt stöd för att uppnå konkreta mål som gagnar den regionala utvecklingen. Genom ett snabbt och flexibelt arbetssätt utvecklar vi nya metoder för samarbete mellan olika aktörer, både regionalt, nationellt och internationellt.

Regionförbundets kansli finns på Nygatan 34 i Kalmar. Arbetsplatsen erbjuder en utvecklande och en stimulerande miljö där många olika kompetensområden möts. Vår arbetsplats präglas av öppenhet, personligt ansvar och respekt för varandra.