Kommunförbundet Kalmar län söker en samordnare till Mobila teamet

Det här är jobbet för dig som önskar en samordnande och handledande roll inom ett angeläget område.

Om arbetsplatsen

Den 1 januari 2019 startar Kommunförbundet i Kalmar län sin verksamhet. Organisationen är offentligt finansierad och ägs av länets 12 kommuner. Verksamheten ska främja samverkan och på uppdrag av kommunerna arbeta med primärkommunala frågor. (Tjänsten som Samordnare Mobila teamet innebär en allmän visstidsanställning vid Kommunförbundet Kalmar län. Regionförbundet i Kalmar län utannonserar tjänsten av praktiska skäl, då kommunförbundet ännu inte är startat).

Samverkan leder till arbete är ett treårigt projekt finansierat av ESF. Kommunförbundet Kalmar län är projektägare och driver projektet tillsammans med åtta av länets kommuner samt Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Samordningsförbundet i Kalmar län, Landstinget i Kalmar län och Företagarna. Projektets målsättning är att personer som står långt ifrån arbetsmarknaden (unga, nyanlända, långtids¬arbetslösa samt personer med funktionsnedsättning) på sikt ska börja arbeta eller utbilda sig. För att korta målgruppens väg till långsiktig sysselsättning ska projektet hitta hållbara och effektiva sätt för samverkan mellan aktörer som ansvarar för arbetsmarknadsfrågor. I projektet finns fem ”verkstäder”, från Västervik i norr till Torsås i söder, vilka bildar mötesplatser för deltagarna.

Mobila teamet är ett delprojekt inom Samverkan leder till arbete. Delprojektet syftar till att stödja projektets målgrupp och medverkande aktörer på de olika verkstäderna, bland annat genom kompetensutveckling till deltagare och personal, handledning till personal och samtalsstöd till deltagare. Det mobila teamet ska vara en flexibel enhet; tillgänglig för verkstäderna och med en blandning av kompetenser så att behovsanpassat stöd kan erbjudas.

Teamet består av samordnaren samt av ”mobila” resurspersoner vilka engageras vid behov för enskilda aktiviteter.

Arbetsuppgifter

Det här är jobbet för dig som önskar en samordnande och handledande roll inom ett angeläget område. Arbetet ger dig möjlighet att organisera en verksamhet, att utveckla metoder och arbetssätt samt att handleda och stödja människor. Exempel på uppgifter och ansvarsområden:

  • Ansvara för uppbyggnad, utveckling och samordning av det mobila teamet.
  • Ta fram samverkansavtal och föra dialog med aktörer.
  • Vara en samordnande länk mellan projektets resurspersoner, aktörer och målgrupper.
  • Hitta, rekrytera och koordinera resurspersoner till det mobila teamet och handleda dessa     tillsammans med aktörer.
  • Ansvara för delprojektets kvalitetsarbete och dokumentation.
  • Handleda personal i verkstäderna samt, i viss mån, vara samtalsstöd till deltagare.

Tjänsten är en allmän visstidsanställning, heltid, t.o.m. 2020-08-15. Tillträde snarast, efter överenskommelse.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av socialt arbete, och av att möta och samtala med en mångfald av människor. Du är van i rollen som handledare. Kunskap av om projektarbete/-ledning är meriterande.

Viktigt är också vem du är som person. Vi söker dig som är relationsskapande och som har god förmåga att bygga nätverk och att motivera människor i din omgivning. Du är initiativtagande och ser ett värde i att arbeta strukturerat. Du arbetar lika bra på egen hand som tillsammans med andra, och uppskattas för ditt lika tydliga som lyhörda sätt.

Du har högskoleutbildning inom socialt arbete, HR, psykologi, pedagogik eller med annan relevant inriktning. Tjänsten kräver god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska samt B-körkort. Kunskap i andra språk är meriterande.

Ansökan

Ansök/visa ditt intresse för tjänsten via Offentligajobb.se/Visma Recruit senast den 31 december (Referensnummer A834012).

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.